Menü   

Anasayfa
 Anasayfa

Üyeler
 Gruplar
 Özel Mesajlar
 Hesabınız

Topluluk
 Forumlar
 Search
 Sohbet Odası
 Anket

Okul
 Mezun
 Albüm

Diğer
 Düşünce&Sorular
 Bizi Tavsiye Et
 Yardım

Mini Sohbet   

Only registered users can shout. Please login or create an account.

Yeni Mezunlar

Kimler Sitedeydi   

_pInAr_ 01 day
Harun 01 day
ayln 02 days
busra_bjk_94 02 days
lyssa 05 days
bekmez 05 days
gereksinim 06 days
redoks 01 week
_ygzhn_ 01 week
pesu 01 week
© JAG

Forum Index  ·  Search  ·  Usergroups  ·  Edit your profile  ·  Members  ·  Log in to check your private messages
Arcade  ·  Ranks  ·  Staff  ·  Statistics  ·  Board Rules  ·  Forum FAQ  ·  Log in

Search for at
http://www.ealliyiz.biz Advanced Search

Recent Topics   Next 6 >>  
 Forum   Author   Replies   Last Post 
ealliler hakkında dedikodulara kanmayın! EAL hakkında düşünceleriniz mostwanted 15 Tue Aug 31, 2010 1:17 pm
bekmez View latest post
Graffitiler buraya...! Havadan Sudan ouTLaW 432 Fri Jul 16, 2010 10:01 pm
bec_ronez View latest post
En son hangi filmi izledin ... Sinema gdaThere 231 Wed Jun 16, 2010 11:56 am
gereksinim View latest post
Kudret Hocamız emekli oldu Güncel Olaylar rock_hzl 7 Sat May 08, 2010 7:06 pm
HalloWeen View latest post
Madalyon - E. Özge YILDIRIM Kitap oske 0 Fri Apr 23, 2010 7:10 pm
oske View latest post
10 Fen-F 2009-2010 _PebbLe_ 2 Fri Apr 16, 2010 6:41 pm
AyCa_ View latest post

Gerçekten Düşündüğümüz İçin mi Varız?
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    http://www.ealliyiz.biz Forum Index -> Felsefe
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pancu

Status: Offline
PostPosted: Sun Aug 12, 2007 6:21 pm Post subject: No icon Gerçekten Düşündüğümüz İçin mi Varız? Reply with quote

düşünüyorum ölese warım!

aslıda ben bu söze biras farklı bi acıdan bakcam.yani etrafımdaki ben düşündüğüm için mi war suan dokunduğum klavye aslında yok mu?ben yazı yazdıımı düşündüüm için mi orda?hersey hakikaten öölemi.?? düşüncelernzi bekliom
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
nightshadow

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 8:56 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

"düşünüyorum öyle ise varım" oldukça makul.
fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da
çıkar. düşünen bir adamı düşlüyorum. düşündüğümü bildiğim için ben varım.
düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da var olduğunu biliyorum. böylece o da benim kadar gerçek oluyor. bundan sonrası çok daha hüzünlü
bir sonuca varıyor. düşündüğünü düşlediğim bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. o gerçek ben ise
bir düş oluyorum.
Back to top
View user's profile Send private message
umuT_voL2

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 9:06 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

ben o sözü hiç sevmemişimdir. düşünüyorum öyleyse varım. burdan yola çıkarak masanın sandalyenin ne bileyim bizim varlığımız kadar kanıta sahip ama düşünemeyen her şeyin varlığını reddetmiş oluruz. bence düşünme gücü varlığı anlamaya yarar var olmaya değil. tabi bu kesin böledir diyemiyorum kim bilir ne insanlar ne kadar uzun süreler boyu kafa patlamış bu konularda ama içinden çıkamamış benim ne haddime bu konuda iddialı konuşmak ama benim dünyamda yada şöyle diyim benim düşünce şeklimde işler böyle yürüyor; Düşünce farkındalık yaratır, farkındalıkda varlığı anlamaya yarar.

payandalar taranamaz!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
s_e_wda_

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 9:10 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

dusunduum ıcın varım ya da varolduum ıcın dusunuorum.. varolduum ıcın dusunuorum bence..varolan fakat dusunmeyen pek cok sey var ya da bız dusunmedıımız halde varolan.. dusunuyorum oyleyse varım da dusunuorum o halde bu dunyaya bıseler katabılırım yanı ben de varım varlıımı kanıtlayabılırım ama varolmamız bunu saglayan

şimdi; önümde ağır bir kapı ardımda okyanus var bir de bileğimden biri çekiyor benimse kapıyı açmam gerek.. bırak diorum bu küçücük resmi yetmez bize bu küçük esinti nerde törpülendin böyle.. olmaz diyor tutup ayak bileğimi..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
ApriL

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 10:12 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

nightshadow wrote:
"düşünüyorum öyle ise varım" oldukça makul.
fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da
çıkar. düşünen bir adamı düşlüyorum. düşündüğümü bildiğim için ben varım.
düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da var olduğunu biliyorum. böylece o da benim kadar gerçek oluyor. bundan sonrası çok daha hüzünlü
bir sonuca varıyor. düşündüğünü düşlediğim bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. o gerçek ben ise
bir düş oluyorum.

Uzun İhsan Efendi'nin yeniçerileri düşman kapısını zorlarken bunları düşünüyor.Düşman sonunda kapıları açıyor ve zafer elde ediliyor.Bunun üzerine İhsan Efendi ekliyor:

“Dünya düştür. Evet, evet dünya bir düştür…”

güzel bi düşünme şekli Rolling Eyes

işte gidiyorum,
birşey demeden
arkamı dönmeden,şikayet etmeden
hiçbirşey almadan
birşey vermeden
yol ayrılmış,görmeden gidiyorum...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Malystryx

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 10:22 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

Eğer düşünüyor olmam benm varlığımı ispatlıyosa, düşünemeyen varlıkların varlığını hangi hipotez ispatlıcaktır ??

O mavi gözlü bir devdi
Minnacık bir kadını sevdi

Back to top
umuT_voL2

PostPosted: Sun Aug 12, 2007 10:47 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

Malystryx wrote:
Eğer düşünüyor olmam benm varlığımı ispatlıyosa, düşünemeyen varlıkların varlığını hangi hipotez ispatlıcaktır ??

bende böyle demek istemiştim düşünmeyen varlıklar nasıl ispatlanır yada düşünmedikleri ne malumdur? biz bilemiyor olamaz mıyız düşündüklerini ???

payandalar taranamaz!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
cagil

turkey.gif

PostPosted: Mon Aug 13, 2007 4:55 am Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

ApriL wrote:

Uzun İhsan Efendi'nin yeniçerileri düşman kapısını zorlarken bunları düşünüyor.Düşman sonunda kapıları açıyor ve zafer elde ediliyor.Bunun üzerine İhsan Efendi ekliyor:

“Dünya düştür. Evet, evet dünya bir düştür…”

güzel bi düşünme şekli Rolling Eyes

İhsan Oktay Anarcı çıktı bak Laughing

Gur
Back to top
husame

PostPosted: Mon Aug 13, 2007 7:37 am Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

Düşünüyorum öyleyse varım bence fazla basite indirgenmiş..Eğer siz yolda yürürken biri yol veriyorsa size varsınızdır..Birisi sizi seviyorsa varsınızdır ve siz birini sevebiliyorsanız varsınızdır..Yani hissedilebiliyor ve hissediyorsanız varsınızdır..

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pancu

PostPosted: Mon Aug 13, 2007 10:04 am Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

biz düşünüyozrz we warız düşünemeyenler de war yada biz onların olmasını istiyoruz muhacız cünkü..herkesn kendine ait bi dünyası war bu anlamda
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Dark_Jeanne

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 8:33 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

Varolduğumuzu kim ispatladı ki?
Belki de birilerinin düşüncelerinde varız.. Belki biri bizim yerimize düşündüğü için varolduğumuz kanısındayız.. Onun düşüncelerinden uzakta bir hiç olabilme ihtimalimiz var..
Descartes'in bu mantığıyla başlarsak insanlar olmasaydı dünya olmazdı..Çünkü dünya düşünme yeteneğine sahip değildir veya "Dünya canlıdır ve düşünme yeteneğine sahiptir"...
Düşünüyorsak ve bu yüzden varsak bile.. Düşündüğümüzü nereden bilebiliriz ki?
Back to top
okan26south

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 8:38 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

bunu hiç düşünmemiştim... Very Happy
Back to top
__TuuCee__

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 9:07 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

herkesin yazdığı şeyleri okuyunca iyice kafam karıştı :S :S
düşünemeyen şeylerin varlıklarını nasıl ispatlıycaz gibi şeyler yazılmış çok mantıklı kesinlikle ama birden düşününce onların biz düşündüğümüz için var olduğunu sanmamız da mantıklı :S

off bilmiyorum kafam çok karıştı Very Happy
Back to top
Dark_Jeanne

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 9:10 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

__TuuCee__ wrote (View Post):
herkesin yazdığı şeyleri okuyunca iyice kafam karıştı :S :S
düşünemeyen şeylerin varlıklarını nasıl ispatlıycaz gibi şeyler yazılmış çok mantıklı kesinlikle ama birden düşününce onların biz düşündüğümüz için var olduğunu sanmamız da mantıklı :S

off bilmiyorum kafam çok karıştı Very Happy

Biz düşündüğümüz için varlarsa... Belki de biz de birileri düşündüğü için varızdır.. O zaman biz başkasının düşünceleriysek düşünmemizin ne anlamı var? Ayrıca bizi görmeyen biri bizim varolduğumuzu düşünmediği için onun gözünde yok mu oluyoruz? Tanımadığım herkes benim için yok mu? O zaman Türkiye'nin %90'ına rahatlıkla yok diyebilirim.
Back to top
__TuuCee__

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 9:22 pm Post subject: No icon Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? Reply with quote

belki de birileri düşündüğü için varız diye değildir herkesin..ben şu an varım düşündüğüm şeyler ve insanlar var ama onlar belki sadece ben düşündüğüm için var olabilirler...aynı şekilde düşünen başka insanlarda bu şekilde olabilir aslında kimse birbiriyle bağlantılı değildir..kısacası herkes deli gibi kendi hayal ürünü olan şeylerle yaşıyodur falan...off ne kadar saçma aslında şu yazdıklarımın hiç birine inanmıyorum  Confused
Back to top
Post new topic  Reply to topic   printer-friendly view http://www.ealliyiz.biz Forum Index ->  Felsefe Time synchronized with your computer time
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum