| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
pancu
Status: Offline
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 6:21 pm Post subject: Gerçekten Düşündüğümüz İçin mi Varız? |
|
|
düşünüyorum ölese warım!
aslıda ben bu söze biras farklı bi acıdan bakcam.yani etrafımdaki ben düşündüğüm için mi war suan dokunduğum klavye aslında yok mu?ben yazı yazdıımı düşündüüm için mi orda?hersey hakikaten öölemi.?? düşüncelernzi bekliom |
|
|
| Back to top |
|
 |
nightshadow
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 8:56 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
"düşünüyorum öyle ise varım" oldukça makul.
fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da
çıkar. düşünen bir adamı düşlüyorum. düşündüğümü bildiğim için ben varım.
düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da var olduğunu biliyorum. böylece o da benim kadar gerçek oluyor. bundan sonrası çok daha hüzünlü
bir sonuca varıyor. düşündüğünü düşlediğim bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. o gerçek ben ise
bir düş oluyorum. |
|
|
| Back to top |
|
 |
umuT_voL2
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 9:06 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| ben o sözü hiç sevmemişimdir. düşünüyorum öyleyse varım. burdan yola çıkarak masanın sandalyenin ne bileyim bizim varlığımız kadar kanıta sahip ama düşünemeyen her şeyin varlığını reddetmiş oluruz. bence düşünme gücü varlığı anlamaya yarar var olmaya değil. tabi bu kesin böledir diyemiyorum kim bilir ne insanlar ne kadar uzun süreler boyu kafa patlamış bu konularda ama içinden çıkamamış benim ne haddime bu konuda iddialı konuşmak ama benim dünyamda yada şöyle diyim benim düşünce şeklimde işler böyle yürüyor; Düşünce farkındalık yaratır, farkındalıkda varlığı anlamaya yarar. |
payandalar taranamaz! |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
s_e_wda_
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 9:10 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| dusunduum ıcın varım ya da varolduum ıcın dusunuorum.. varolduum ıcın dusunuorum bence..varolan fakat dusunmeyen pek cok sey var ya da bız dusunmedıımız halde varolan.. dusunuyorum oyleyse varım da dusunuorum o halde bu dunyaya bıseler katabılırım yanı ben de varım varlıımı kanıtlayabılırım ama varolmamız bunu saglayan |
şimdi; önümde ağır bir kapı ardımda okyanus var bir de bileğimden biri çekiyor benimse kapıyı açmam gerek.. bırak diorum bu küçücük resmi yetmez bize bu küçük esinti nerde törpülendin böyle.. olmaz diyor tutup ayak bileğimi.. |
|
| Back to top |
|
 |
ApriL
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 10:12 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| nightshadow wrote: | "düşünüyorum öyle ise varım" oldukça makul.
fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da
çıkar. düşünen bir adamı düşlüyorum. düşündüğümü bildiğim için ben varım.
düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da var olduğunu biliyorum. böylece o da benim kadar gerçek oluyor. bundan sonrası çok daha hüzünlü
bir sonuca varıyor. düşündüğünü düşlediğim bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. o gerçek ben ise
bir düş oluyorum. |
Uzun İhsan Efendi'nin yeniçerileri düşman kapısını zorlarken bunları düşünüyor.Düşman sonunda kapıları açıyor ve zafer elde ediliyor.Bunun üzerine İhsan Efendi ekliyor:
Dünya düştür. Evet, evet dünya bir düştür
güzel bi düşünme şekli  |
işte gidiyorum,
birşey demeden
arkamı dönmeden,şikayet etmeden
hiçbirşey almadan
birşey vermeden
yol ayrılmış,görmeden gidiyorum... |
|
| Back to top |
|
 |
Malystryx
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 10:22 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| Eğer düşünüyor olmam benm varlığımı ispatlıyosa, düşünemeyen varlıkların varlığını hangi hipotez ispatlıcaktır ?? |
O mavi gözlü bir devdi
Minnacık bir kadını sevdi
|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
umuT_voL2
|
Posted: Sun Aug 12, 2007 10:47 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| Malystryx wrote: | | Eğer düşünüyor olmam benm varlığımı ispatlıyosa, düşünemeyen varlıkların varlığını hangi hipotez ispatlıcaktır ?? |
bende böyle demek istemiştim düşünmeyen varlıklar nasıl ispatlanır yada düşünmedikleri ne malumdur? biz bilemiyor olamaz mıyız düşündüklerini ??? |
payandalar taranamaz! |
|
| Back to top |
|
 |
cagil

|
Posted: Mon Aug 13, 2007 4:55 am Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| ApriL wrote: |
Uzun İhsan Efendi'nin yeniçerileri düşman kapısını zorlarken bunları düşünüyor.Düşman sonunda kapıları açıyor ve zafer elde ediliyor.Bunun üzerine İhsan Efendi ekliyor:
Dünya düştür. Evet, evet dünya bir düştür
güzel bi düşünme şekli |
İhsan Oktay Anarcı çıktı bak  |
Gur
 |
|
| Back to top |
|
 |
husame
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 7:37 am Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| Düşünüyorum öyleyse varım bence fazla basite indirgenmiş..Eğer siz yolda yürürken biri yol veriyorsa size varsınızdır..Birisi sizi seviyorsa varsınızdır ve siz birini sevebiliyorsanız varsınızdır..Yani hissedilebiliyor ve hissediyorsanız varsınızdır.. |
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
pancu
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 10:04 am Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| biz düşünüyozrz we warız düşünemeyenler de war yada biz onların olmasını istiyoruz muhacız cünkü..herkesn kendine ait bi dünyası war bu anlamda |
|
|
| Back to top |
|
 |
Dark_Jeanne
|
Posted: Thu Aug 14, 2008 8:33 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
Varolduğumuzu kim ispatladı ki?
Belki de birilerinin düşüncelerinde varız.. Belki biri bizim yerimize düşündüğü için varolduğumuz kanısındayız.. Onun düşüncelerinden uzakta bir hiç olabilme ihtimalimiz var..
Descartes'in bu mantığıyla başlarsak insanlar olmasaydı dünya olmazdı..Çünkü dünya düşünme yeteneğine sahip değildir veya "Dünya canlıdır ve düşünme yeteneğine sahiptir"...
Düşünüyorsak ve bu yüzden varsak bile.. Düşündüğümüzü nereden bilebiliriz ki? |
|
|
| Back to top |
|
 |
okan26south
|
Posted: Thu Aug 14, 2008 8:38 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
bunu hiç düşünmemiştim...  |
|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
__TuuCee__
|
Posted: Thu Aug 14, 2008 9:07 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
herkesin yazdığı şeyleri okuyunca iyice kafam karıştı :S :S
düşünemeyen şeylerin varlıklarını nasıl ispatlıycaz gibi şeyler yazılmış çok mantıklı kesinlikle ama birden düşününce onların biz düşündüğümüz için var olduğunu sanmamız da mantıklı :S
off bilmiyorum kafam çok karıştı  |
|
|
| Back to top |
|
 |
Dark_Jeanne
|
Posted: Thu Aug 14, 2008 9:10 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
| __TuuCee__ wrote (View Post): | herkesin yazdığı şeyleri okuyunca iyice kafam karıştı :S :S
düşünemeyen şeylerin varlıklarını nasıl ispatlıycaz gibi şeyler yazılmış çok mantıklı kesinlikle ama birden düşününce onların biz düşündüğümüz için var olduğunu sanmamız da mantıklı :S
off bilmiyorum kafam çok karıştı |
Biz düşündüğümüz için varlarsa... Belki de biz de birileri düşündüğü için varızdır.. O zaman biz başkasının düşünceleriysek düşünmemizin ne anlamı var? Ayrıca bizi görmeyen biri bizim varolduğumuzu düşünmediği için onun gözünde yok mu oluyoruz? Tanımadığım herkes benim için yok mu? O zaman Türkiye'nin %90'ına rahatlıkla yok diyebilirim. |
|
|
| Back to top |
|
 |
__TuuCee__
|
Posted: Thu Aug 14, 2008 9:22 pm Post subject: Re: gerçekten düşündüğümüz için mi warız? |
|
|
belki de birileri düşündüğü için varız diye değildir herkesin..ben şu an varım düşündüğüm şeyler ve insanlar var ama onlar belki sadece ben düşündüğüm için var olabilirler...aynı şekilde düşünen başka insanlarda bu şekilde olabilir aslında kimse birbiriyle bağlantılı değildir..kısacası herkes deli gibi kendi hayal ürünü olan şeylerle yaşıyodur falan...off ne kadar saçma aslında şu yazdıklarımın hiç birine inanmıyorum  |
|
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|